Kostenets
Начало
14 юни 2024
 
 
Основно меню
Начало
Костенец
Каталог
Настаняване
Картички
Връзки
Оферти
Готварска книга
Готварски рецепти
Време за губене
Форми и документи
Разписание
Виртуална панорама
Водопада
"Езерото"
хижа "Гургулица"
"Траянова врата"
параклис "Св.Спас"
Поща
Вход за сайта

Забравена парола
Нови потребители
Калоян
vasil1971
geoglaz
aivan666
Вили
Кой е тук?
Статистика
Посетители: 15231690
случайна фирма

КЕНТАВЪР ЕООД


Валутен калкулатор
Няма връзка с ecb.int

Редакция - Информация - Още

Последни новини
ОТЧЕТ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОСТЕНЕЦ ИВО ТОДОРОВ ЗА 2009 ГОДИНА Печат
08 януари 2010

Въпреки липсата на средства за инфраструктура, благодарение на осигурените допълнителни приходи от Републиканския бюджет в края на 2008 г., през 2009 г. се ремонтираха:
ул. „Сакарджа”, „Теменуга” и „Република” в с. Костенец и ул. „Странджа” и ул. „Мургаш” в гр. Костенец


.

 

сградите на ОДЗ „Звънче” и на Старото училище в гр. Костенец
.построен сглобяем мост дарение от Франция на р. Марица в гр. Костенец, кв. Средногорци
Приключи реализацията на проект по програма ФАР за рехабилитация, реконструкция и ново строителство на разрушен от наводненията път – с. Пчелин –  курорт Пчелински бани на стойност 474 427 Eвро. Допълнително към проекта, с 224 000 лв. от общината е  ликвидирано свлачището на пътя и са подменени водопровода и канализацията на главната улица в с. Пчелин.

През 2009 г. сериозен акцент в работата на Общинската администрация беше подготовката на проекти по Оперативни програми на ЕС, национални и други фондове и проекти, формирането на партньорства за реализацията на проекти от обществено значение.
В края на м. октомври беше подписан договор на стойност 1 456 406 лв. за обновяване  на централните части на гр. Костенец, гр. Момин проход и с. Костенец по Мярка 322 от Програмата за развитие на селските райони
През м. април стартира проект на стойност 194 014 лв. за интегрално планиране на туристически дестинации в Община Костенец с партньори от Кралство Испания по Оперативна програма  „Регионално развитие”
През м. май беше подписан договор за 682 857 лв. по ОП „Регионално развитие” за проект „Укрепване на неустойчив откос на ул. Боровец, гр. Костенец”
В края на м. декември се подписа договор на стойност 97 049 лв. за „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони” по ос ЛИДЕР на Програмата за развитие на селските райони.
През м. декември беше одобрен проект за подобряване на достъпът до информация и комуникации в библиотеките на НЧ „Прогрес” гр. Костенец, НЧ „Гео милев” гр. Момин проход и НЧ „Просвета” с. Костенец, по програма „Глобални библиотеки България” на Бил и Мелинда Гейтс.
Съвместно със сдружение „Вълшебен свят – Костенец” и с подкрепата на Социалноинвестиционния фонд към МТСП бяха обновени 5 детски площадки в гр. Костенец и в гр. Момин проход на стойност 31 011 лв.
Извършено беше почистване, озеленяване, залесяване и засаждане на цветя в междублоковото пространство на ж.к. Олимпиада” гр. Костенец по проект на стойност 10 000 лв.  финансиран от програма „За чиста околна среда” на Министерство на околната среда и водите.

Сред приоритетите на Кметския екип през годината се открояваше социалната сфера и подобряването на услугите за гражданите.
До м. юни 6 социални асистенти и 11 домашни помощници, обслужващи 38 самотноживеещи възрастни хора и хора с увреждания бяха заети в изпълняван от общината проект по ОП „Развитие на човешките ресурси”
Продължи да действа програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост”, с включени 100 човека
От средата на м. декември по проект към фонд „Социално подпомагане” функционира „Обществена трапезария” за 50 човека
Домашният социален патронаж доставя храна за над 80 възрастни хора от общината
Предостави се допълнително помещение на Клуба на пенсионера в гр. Костенец и текущо се подпомагаше дейността на пенсионерските организации и организациите на хората с увреждания
Смяната на превозвачите доведе до подобряване на  транспортното обслужване на населението във всички населени места
Нов училищен автобус за учениците от общината беше получен от Министерството на образованието
По-високо е качеството на предоставяната услуга по сметосъбиране и сметопочистване от фирма „АСТОН СЕРВИЗ” ООД
В отговор на нуждите на населението Общината сключи договор със „СБР-НК” ЕАД за стопанисване на минералната баня във Вили Костенец
Очакванията на общината са през следващата година да се развият стратегически важни инвестиционни проекти от частни инвеститори и с финансиране по европейски програми, началото на които е поставено сега.
Проект за изграждане на туристически спортен център Миликини ниви- Белмекен
Изграждане на предприятие за осветителни тела до СОУ „Св. Кл. Охридски” /сграда незавършено строителство/
Интегриран проект за водния цикъл на община Костенец
Ремонт на улици в гр. Костенец, с. Костенец и гр. Момин проход в проекти по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013
Проект за консервация и социализация на туристическата атракция  крепостта „Траянови врата”
Проект за продължаване на предоставянето на социалните услуги – социален асистент и домашен помощник
Продължаваме да подкрепяме развитието на спорта в общината и въвличането на повече деца и младежи в него.
Подготвяме шесто поред домакинството на Рали “Траянови врата”
Бяхме утвърдени за домакини на  XV – те “Държавните игри на спортистите от малките селища” 2010 г., които ще се проведат на 1 – 14 юли.  
Приехме домакинството и на държавното първенство по планинско бягане през м. април.

Наясно сме, че няма лесни и бързи пътища за постигането на добър стандарт на живот на хората от община Костенец, но сме твърдо убедени, че упоритата работа и последователните усилия ще ни донесат успех.

 

 

 
< Предишен   Следващ >
 
Top! Top!