Kostenets
Начало arrow Форми и документи arrow Декларации arrow Декларация 7 на основание чл. 40, ал. 5, т. 1 от ЗЗО
23 юни 2024
 
 
Основно меню
Начало
Костенец
Каталог
Настаняване
Картички
Връзки
Оферти
Готварска книга
Готварски рецепти
Време за губене
Форми и документи
Разписание
Виртуална панорама
Водопада
"Езерото"
хижа "Гургулица"
"Траянова врата"
параклис "Св.Спас"
Поща
Вход за сайта

Забравена парола
Нови потребители
Калоян
vasil1971
geoglaz
aivan666
Вили
Кой е тук?
случайна фирма

инж. Борислав Хараламбиев


Декларация 7 на основание чл. 40, ал. 5, т. 1 от ЗЗО Печат
06 февруари 2010
Всички лица, които имат задължение сами да внасят здравноосигурителни вноски от 1 януари т.г., трябва да подадат нова декларация - образец 7, съобщиха от Националната агенция по приходите.

Тя се подава в териториалните структури на НАП по постоянен адрес.

В масовия случай това трябва да направят трайно безработните, които не получават обезщетения от бюрата по труда и не са осигурени здравно от държавата, обясняват от приходната агенция.

Задължението за подаване на декларация образец 7 не се отнася за лицата, регистрирани като самоосигуряващи се (едноличните търговци, собствениците или съдружниците в търговски дружества, регистрирани като упражняващи свободна професия или занаятчийска дейност, земеделските и тютюнопроизводителите).

Декларация образец 7 се подава в срок до края на месеца, следващ месеца, в който е възникнало обстоятелството за внасянето на здравноосигурителните вноски от лицата, които не са осигурени на друго основание.

Тоест, ако от 1 януари сте в това качество и трябва сами да внасяте здравноосигурителни вноски, то до края на февруари трябва да подадете декларация образец 7.

Всички, които не подадат декларацията, но са били задължени да го направят, ще бъдат глобени от 500 до 1000 лева.

Декларация образец 7 може да се изпрати и по пощата с обратна разписка. Образецът на декларацията може да се изтегли и от интернет страницата на НАП - www.nap.bg. От 2010 г. влиза в сила още една промяна, която засяга българските граждани.

От началото на годината здравноосигурителните права на лицата, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца.

Периодът се брои до началото на месеца, предхождащ месеца, в който лицето потърси здравна помощ, платена от Националната здравноосигурителна каса. Правата се възстановяват от датата на заплащане на всички дължими вноски.

СВАЛИ ДЕКЛАРАЦИЯ 7


 
Следващ >
 
Top! Top!