Kostenets
Начало
14 юни 2024
 
 
Основно меню
Начало
Костенец
Каталог
Настаняване
Картички
Връзки
Оферти
Готварска книга
Готварски рецепти
Време за губене
Форми и документи
Разписание
Виртуална панорама
Водопада
"Езерото"
хижа "Гургулица"
"Траянова врата"
параклис "Св.Спас"
Поща
Вход за сайта

Забравена парола
Нови потребители
Калоян
vasil1971
geoglaz
aivan666
Вили
Кой е тук?
В момента 1 гост онлайн
Статистика
Посетители: 15231440
случайна фирма

Сдружение "Brain Group"


Валутен калкулатор
Няма връзка с ecb.int

Редакция - Информация - Още

Последни новини
Масови съкращения в хартиения завод в Костенец, работниците стачкуват Печат
19 март 2010
hhi-kostenets

   Работници от "Хартия и хартиени изделия-Костенец" АД блокираха от 11 до 12.30 ч. пътя Костенец-Самоков и заплашват да продължат протеста си с гладна стачка, ако продължи процедурата за редуциране на персонала в предприятието

 

Очаква се днес да бъдат съкратени 24 работещи в дружеството, без да им се изплатят необходимите обезщетения, регламентирани в Кодекса на труда и в колективния трудов договор, както и заплати и осигуровки за декември 2009 г. и януари и февруари 2010 г., съобщиха от КНСБ.

Синдикалната организация в дружеството не е информирана за уволненията и съкращенията и с нея не е съгласуван редът на тези съкращения. За съкращенията не е информирано и Бюрото по труда, допълват от КНСБ.

Уволнен е и синдикалният председател на КНСБ, а на неговото изборно място собственикът на дружеството е назначил служебен председател.

Ръководството на КНСБ ще се обърне към Националния институт за помирение и арбитраж с искане за посредник в спора между работниците и работодателя.

Колективът на предприятието утре ще продължи гладната стачка, предизвестена вчера, след като исканията им не бяха изпълнени. Работниците настояват да бъде освободен Крум Иванов от длъжността търговски пълномощник на «ХХИ-Костенец” АД и Вера Драгиева от длъжността директор «Външни пазари”; да бъде назначено ново ръководство, което да спазва законите и да осигури производственият процес със суровини и поръчки.

 
< Предишен   Следващ >
 
Top! Top!