Kostenets
Начало
14 юни 2024
 
 
Основно меню
Начало
Костенец
Каталог
Настаняване
Картички
Връзки
Оферти
Готварска книга
Готварски рецепти
Време за губене
Форми и документи
Разписание
Виртуална панорама
Водопада
"Езерото"
хижа "Гургулица"
"Траянова врата"
параклис "Св.Спас"
Поща
Вход за сайта

Забравена парола
Нови потребители
Калоян
vasil1971
geoglaz
aivan666
Вили
Кой е тук?
В момента 2 госта онлайн
Статистика
Посетители: 15231261
случайна фирма

Булкост- ООД


Валутен калкулатор
Няма връзка с ecb.int

Редакция - Информация - Още

Последни новини
25 екипажа на старта на рали „Траянови врата 2010“ Печат
25 април 2010

  

http://www.interspeedracing.com/images/morfeoshow/____________-1899/big/P1070246.jpg

 

25 екипажа преминаха през арката на церемониалния старт в центъра на град Костенец, домакин на седмото автомобилно рали „Траянови врата 2010”.

Надпреварата е първи кръг от националния рали шампионат и международно състезание, записано в календара на ФИА - Източна Европейска купа, коефициент 2. Сред участниците са всички топ рали пилоти, сред които шампионът за 2009-та г. Крум Дончев, Ясен Попов, Петър Гьошев и Димитър Илиев.

Четиримата обраха овациите на публиката по време на церемонията по откриването на ралито.


Часове преди старта на състезанието стана ясно, че вицешампионът от миналата година Ясен Попов отново ще се състезава заедно със своя брат Дилян Попов, който ще бъде негов навигатор.


Три екипажа пък не се явиха на техническия преглед в Костенец по-рано днес. Това са Стефан Радев и Йордан Манев от „ТМ Моторспорт”, Костадин Щерев и Ренета Христова от „Ефко Рейсинг” и екипажът на „Томе Рейсинг” Тихомир Русев / Иван Данков. Двата екипажа на „Елена Тийм” Стоян Апостолов / Паулина Апостолова и Саня Върбанова / Елена Апостолова бяха редуцирани в един. Така екипажът на „Елена Тийм”, който премина през арката със стартов номер 20 беше в състав Саня Върбанова / Стоян Апостолов.


В състезанието беше допуснат и екипажът на „Джордан Рали Тийм” Йордан Божич / Владимир Тошев.


Единственият чуждестранен екипаж в надпреварата е от Грузия. Това са  пилотът Гиорги Кодуа и Виктор Баграмов, които получиха стартов номер 9. Именно Гиорги Кодуа е най-младият пилот в рали „Траянови врата 2010”. Той навърши 18 години само преди месец.


Кметът на Община Костенец г-н Иво Тодоров откри официално седмото автомобилно рали „Траянови врата 2010”, а специални гости на церемонията бяха г-н Асен Марков, директор на Дирекция „Спорт за високи постижения ” към Министерство на физическото възпитание и спорта, г-жа Росина Атанасова главен експерт в Дирекция „Спорт за високи постижения ” към Министерство на физическото възпитание и спорта и председателят на БФАС г-н Георги Янакиев.


Участниците в рали „Траянови врата” подкрепиха кампанията на Община Костенец за набиране на средства за 26-годишния Боян Йорданов, който е болен от рак и се нуждае спешно от 100 000 лв. за лечение в чужбина. Част от топ пилотите пък сложиха специални стикери в подкрепа на кампанията.

Общата дължина на трасето е 243,76 км. Неделният състезателен ден започва точно в 7 часа сутринта с отсечката „Любница”. Финалът и церемонията по награждаване на призьорите ще се състои около 15 ч.
Източник: http://www.interspeedracing.com

 

 
< Предишен   Следващ >
 
Top! Top!