Kostenets
Начало
25 юни 2024
 
 
Основно меню
Начало
Костенец
Каталог
Настаняване
Картички
Връзки
Оферти
Готварска книга
Готварски рецепти
Време за губене
Форми и документи
Разписание
Виртуална панорама
Водопада
"Езерото"
хижа "Гургулица"
"Траянова врата"
параклис "Св.Спас"
Поща
Вход за сайта

Забравена парола
Нови потребители
Калоян
vasil1971
geoglaz
aivan666
Вили
Кой е тук?
Статистика
Посетители: 15326683
случайна фирма

БАНКА БИОХИМ АД - Клон Костенец


Валутен калкулатор
Няма връзка с ecb.int

Редакция - Информация - Още

Последни новини
ЗАПОЧНА СПЕШЕН РЕМОНТ НА ВОДОХВАЩАНЕТО ЗА ГР. КОСТЕНЕЦ Печат
13 юни 2010

   Водохващането за гр. Костенец, с. Костенец и гр. Момин проход, което се намира над Вили Костенец е в изключително критично състояние. Съоръжението на река Стара река е построено през 1956 г., и е от т.нар „алпийски тип”.  През него минават близо 50-60 л/сек вода, но вследствие на наводнения и поради амортизиране е разрушена северната страна на сивака и водоприемника.

 

Забавянето на неотложните ремонтни действия ще доведе до прекъсване на водоподаването за над 13 000 човека от трите големи населени места  - гр. Костенец, с. Костенец и гр. Момин проход.  С цел предотвратяване на усложняване на ситуацията, Община Костенец предприема спешни ремонтни работи по възстановяване на водохващането. Финансирането ще бъде от бюджета на Общината, като междувременно са подадени и необходимите документи до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.
Изпълнението на ремонтните действия ще бъде възпрепятствано и от разположението на водохващането. До него трудно може да достигне техника необходима за извършване на укрепителните процедури

 

 
< Предишен   Следващ >
 
Top! Top!