Kostenets
Начало
25 юни 2024
 
 
Основно меню
Начало
Костенец
Каталог
Настаняване
Картички
Връзки
Оферти
Готварска книга
Готварски рецепти
Време за губене
Форми и документи
Разписание
Виртуална панорама
Водопада
"Езерото"
хижа "Гургулица"
"Траянова врата"
параклис "Св.Спас"
Поща
Вход за сайта

Забравена парола
Нови потребители
Калоян
vasil1971
geoglaz
aivan666
Вили
Кой е тук?
Статистика
Посетители: 15326148
случайна фирма

Интерсофконтрол 97 ООД


Валутен калкулатор
Няма връзка с ecb.int

Редакция - Информация - Още

Последни новини
1000 ДУШИ ЩЕ ОБСЛУЖВАТ РАЛИ „БЪЛГАРИЯ” Печат
05 юли 2010

Даниел Попов ще е най-младият състезател. Десет дeна преди старта на 41-вото рали „България”, което тази година за първи път е кръг от световния шампионат, организаторите запознаха представители на медиите с последните новини около подготовката му. Скоростната надпревара с център Боровец ще бъде отразявана от 35-има чужди журналисти, 37 представители на медиите с постоянен пропуск за WRC, 32-ма българи, а числото на електронните медии ще се разбере следващия петък, непосредствено преди самия старт.

„Всекидневно по 1000 души ще работят за ралито” – каза Георги Янакиев, заместник председател на Организационния комитет, на пресконференция в Парк-хотел „Москва”. – „320 ще са ангажираните полицаи и 380 – стюардите. 30-40 автомобила ще обслужват официалните лица. Предстои поставянето на повече от 100 км оградни съоръжения в страна, в която като забиеш един кол, и след един час го откраднат.”
    Огромният мащаб на мероприятието провокира много сериозно въпросите за сигурността на зрителите. Полицията ще получи 149 784 лв за охрана в двете области, през които преминава маршрута на състезанието. То е с обща дължина от 1069,56 км с 14 специални етапа на асфалт. „Отсечките са най-оптималният вариант” – каза Янакиев. Трябва и Господ да ни помогне с добро време, а ралито да бъде безаварийно, за да не се помрачи състезанието.”
    Потвърждение за големия интерес към състезанието е фактът, че Международната федерация по автомобилизъм /ФИА/ изпраща специален хеликоптер за наблюдателя на надпреварата Яцек Бартош /Полша/. 15-членната комисия по сигурността на ФИА ще има заседание на Боровец. До дни се очаква настоящият президент на ФИА Жан Тод и предишният Макс Мосли да потвърдят визитата си у нас в края на следващата седмица в Боровец.
    29 юли е последният срок за подаване на заявки за участие от пилотите. Най-големият тим, които ще пристигне в България за едноименното рали, е този на „Ситроен”. Техният екип е от цели 85 души.
    Най-младият участник в рали „България” ще е българин. Това ще е синът на известния ни пилот Ясен Попов. 18-годишният Даниел Попов ще направи дебюта си като навигатор в годината, в която баща му отбелязва 20 години като състезател.
    Специални гости на пресконференцията бяха българските пилоти Димитър Илиев, Крум Попов, Петър Гьошев и Ясен Попов. Всеки един от тях изказа вълнението и отговорността, които ги владеят 10 дена преди старта. Всеки от тях изказа увереност, че организацията и самата надпревара ще бъдат на необходимото равнище.
    „Билетите за състезанието вече са в продажба. Те се разпространяват от „Тикетпро” – съобщи главният мениджър Димитър Агура. Подробности за цените и продажбата на билетите може да се научат в сайта www.ticketpro.bg.
    За любителите на високите скорости, които няма да могат отблизо да проследят надпреварата на световните асове в автомобилизма, е създадена SMS-услуга за информация на тел. 1065.

Източник:www.rallybulgaria.com

 
< Предишен   Следващ >
 
Top! Top!